Voor vragen bel ons op: 070 – 22 10 350

Energielabel Rotterdam

Energielabel Rotterdam nodig voor uw woning of bedrijfspand

Adficom levert snel en betrouwbaar een energielabel Rotterdam.

Een energielabel kunt u aanvragen via onze website. Hier kunt u kiezen uit een energielabel voor woningen of voor bedrijven. Wij kunnen overigens het voorlopige label van uw woning omzetten naar een definitief label.

Adficom zal als erkend deskundige uw woning op locatie controleren. Dit doen aan de hand van verschillende kenmerken die zijn opgesteld door de Rijksoverheid. Aan de hand van deze punten zal er een bijpassend energielabel worden geregistreerd.

Het energielabel rapport is een uitgebreid label die bij uw thuis wordt opgenomen. Het energielabel is onderdeel van het woningwaarderingsstelsel. Dit kan het verschil maken naar een geliberaliseerde huurprijs. Wanneer de huurprijs geliberaliseerd is kan de huurprijs vrij bepaald worden. Mocht u al een energielabel Rotterdam hebben dan kunt u deze opzoeken via onze check energielabel tool.

1. Afspraak inplannen

Eerst vraagt u een Energielabel aan via onze site. Daarna zullen wij telefonisch contact met u opnemen. Tijdens dit gesprek plannen wij een datum in. Daarnaast kunt u tijdens dit gesprek vragen stellen.

2. Inspectie van woning

De inspectie van de woning vindt bij u op locatie plaats. Onze experts toetsen de energiezuinigheid van de woning. Dit doen zij aan de hand van 150 kenmerken.

3. Rapportage

De opgenomen data wordt op kantoor verzameld en verwerkt. Daarna wordt het energielabel geregistreerd. De rapportage bestaat uit het energielabel rapport. U ontvangt de rapportage binnen 5 a 10 werkdagen per email.

Het berekenen van een energielabel Rotterdam

Een energielabel wordt berekend naar aanleiding van een opname van uw woning. Dit wordt gedaan door een erkend energie-adviseur. Hierbij worden ongeveer 150 kenmerken van de woning geïnventariseerd. De resultaten van de opname worden verwerkt in speciale software. Daarmee wordt het label van de woning berekend.

Adviseurs

Immers werken wij uitsluitend met gediplomeerde en erkende energie-adviseurs. De adviseurs komen uw woning opnemen, inmeten en beoordelen. Alle gegevens en kenmerken van uw woning in Rotterdam worden in software verwerkt waarmee het energielabel berekend wordt. Het getal van het label bepaalt het energielabel. Omdat er meer gegevens worden verwerkt kan het energielabel dat past bij het label hoger of lager zijn dan het label naar aanleiding van het voorlopige label.

Energielabel Rotterdam voor bedrijfspanden

Ook voor bedrijfspanden geldt dat het verplicht is om een energielabel te hebben. Dit geldt voor overheidsgebouwen. Tevens geldt dit ook voor winkels, kantoren en bedrijfspanden. Daarnaast zijn horecapanden en medische gebouwen zijn verplicht om een geldig label te hebben.

Hoe werkt een aanvraag van een energielabel ?

Het aanvraagproces van een energielabel Rotterdam ziet er als volgt uit:

  • U vraagt een energielabel aan voor uw woning
  • Wij nemen telefonisch contact met u op. Wij stellen u enkele vragen en plannen een afspraak in.
  • Tijdens de inspectie zullen wij alle kenmerken van het pand bekijken. Aan de hand hiervan kunnen wij het label bepalen.
  • Vervolgens zullen wij onze bevindingen vast leggen in een rapport. Daarna zullen wij het definitieve energielabel afmelden bij het RVO.
  • Binnen 5 a 10 werkdagen na de inspectie ontvangt u het rapport. Dit rapport zal u per email ontvangen.

Hoe lang duurt een aanvraag van een energielabel Rotterdam?

Op uw aanvraag wordt binnen een half uur gereageerd. Spoedig zal er eerst een afspraak ingepland voor een inspectie. Gewoonlijk wordt binnen 5 a 10 werkdagen na inspectie het label opgeleverd.

Geen energielabel in Rotterdam nodig maar bijvoorbeeld wel in Zoetermeer?

Vaste lage prijzen

Adficom hanteert vaste lage all-in prijzen. Hierdoor betaal je geen extra kosten. Zoals voor het registreren/afmelden van het energielabel.

Werkgebied in Rotterdam

Wij leveren energielabels voor woningen voor een groot deel van Nederland.

Portefeuille korting mogelijk

Heeft u meerdere panden waar u een energielabel voor nodig heeft? Neem dan contact met ons op voor een prijs op maat.

In enkele dagen uw label

In 5 a 10 werkdagen kunnen wij het energielabel aanleveren.

BRL 9500 Certificering

Adficom is een BRL9500 gecertificeerd bedrijf. Hierdoor kunnen wij zelf labels afmelden. Wij zijn hierdoor niet afhankelijk van derden.

Binnen een werkdag reactie

Heeft u een aanvraag ingediend? Dan hoeft u niet lang te wachten. Wij reageren binnen een werkdag.