Voor vragen bel ons op: 070 – 22 10 350

Energielabel Zoetermeer

Energielabel Zoetermeer nodig voor uw woning of bedrijfspand

Adficom levert snel en betrouwbaar een energielabel Zoetermeer en in omliggende gebieden.

Een energielabel kunt u aanvragen via onze website. Hier kunt u kiezen uit een energielabel voor woningen-basismethodiek of een gedetailleerde-methodiek. Wij kunnen overigens ook het voorlopige label van uw woning in Zoetermeer om te zetten naar een definitief label.

Adficom zal als erkend deskundige uw woning op locatie controleren op verschillende kenmerken die zijn opgesteld door de Rijksoverheid. Aan de hand van deze kenmerken zal er een bijpassend energielabel worden geregistreerd.

Het energielabel rapport is een uitgebreid label dat bij uw thuis wordt opgenomen. Het energielabel is onderdeel van het woningwaarderingsstelsel. Dit kan het verschil maken naar een geliberaliseerde huurprijs. Wanneer de huurprijs geliberaliseerd is kan de huurprijs vrij bepaald worden. Mocht u al een energielabel Zoetermeer hebben dan kunt u deze opzoeken via onze check energielabel tool.

1. Afspraak inplannen

Als u een energielabel Zoetermeer nodig heeft voor een woning wordt er telefonisch een afspraak ingepland en eventuele vragen beantwoordt.

2. Inspectie van woning

De inspectie van de woning vindt bij u op locatie plaats. Onze experts toetsen de energiezuinigheid van de woning.

3. Rapportage

De opgenomen gegevens worden op kantoor verzameld en verwerkt waarna het energielabel kan worden geregistreerd. De rapportage bestaat uit het energielabel rapport. U ontvangt de rapportage binnen 5 a 10 werkdagen bij u thuis.

Het berekenen van een energielabel

Een energielabel wordt berekend naar aanleiding van een uitgebreide opname van uw woning. Dit wordt gedaan door een erkend energie-adviseur. Hierbij worden ongeveer 150 kenmerken van de woning geïnventariseerd. De resultaten van de opname worden verwerkt in speciale software. Daarmee wordt het label van de woning berekend.

Adviseurs

Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en erkende energie-adviseurs die uw woning kunnen opnemen, inmeten en beoordelen. Alle gegevens en kenmerken van uw woning in Zoetermeer worden in software verwerkt waarmee het energielabel berekend wordt. De letter van het label bepaalt het energielabel. Omdat er meer gegevens worden verwerkt kan het energielabel dat past bij het label hoger of lager zijn dan het label naar aanleiding van het voorlopige label.

Energielabel Zoetermeer voor bedrijfspanden

Ook voor bedrijfspanden geldt dat het verplicht is om een energielabel te hebben bij de overdracht hiervan. Dat geldt voor overheidsgebouwen, maar ook voor winkels, kantoren en bedrijfspanden. Daarnaast zijn horecapanden en medische gebouwen ook verplicht om een geldig label te hebben.

Hoe werkt een aanvraag van een energielabel ?

Het aanvraagproces van een energielabel Zoetermeer ziet er als volgt uit:

  • U vraagt een energielabel voor het oppervlak van de woning aan bij Adficom.
  • Wij nemen telefonisch contact met u op, stellen u enkele vragen en plannen een datum voor de inspectie in.
  • Tijdens de inspectie zullen wij alle elementen van het gebouw bekijken om zo het label te kunnen bepalen.
  • Vervolgens zullen wij onze bevindingen vast leggen in onze rapportage en het definitieve energielabel afmelden bij het RVO.
  • Binnen 5 a 10 werkdagen na de inspectie ontvangt u de rapportage en het label van uw pand per mail.

Geen energielabel in Zoetermeer nodig maar bijvoorbeeld wel in Leiden?

Hoe lang duurt een aanvraag van een energielabel?

Op een aanvraag wordt binnen een half uur gereageerd. Er wordt zo snel mogelijk een afspraak ingepland voor een inspectie. Gewoonlijk wordt binnen één 5 a 10 werkdagen na inspectie het label opgeleverd

Vaste lage prijzen

Adficom hanteert vaste lage all-in prijzen. Hierdoor betaal je geen extra kosten voor het registreren/afmelden van het energielabel.

Werkgebied in Zoetermeer

Wij leveren energielabels voor woningen voor een groot deel van Nederland.

Portefeuille korting mogelijk

Heeft u meerdere panden waar u een energielabel voor nodig heeft? Neem dan contact met ons op voor een prijs op maat.

In enkele dagen uw label

Zodra wij de inspectie hebben uitgevoerd kunnen wij het label meestal binnen 5 a 10 werkdagen aanleveren.

BRL 9500 Certificering

Adficom is een BRL9500 gecertificeerd bedrijf en kan dus zelf labels afmelden. Wij zijn hierdoor niet afhankelijk van derden.

Binnen een werkdag reactie

Heeft u een aanvraag ingediend? Dan hoeft u niet lang te wachten. Wij reageren binnen een werkdag.