Voor vragen bel ons op: 070 – 22 10 350

Energielabel Zoetermeer

Energielabel Zoetermeer nodig voor uw woning of bedrijfspand

Adficom levert snel en betrouwbaar een energielabel Zoetermeer.

Een energielabel kunt u aanvragen via de website: www.energielabelvoorwoningen.nl. Hierbij krijgt u verschillende bedrijven te zien die u een energielabel kunnen verschaffen. Wij raden u aan om Adficom als erkend deskundige te kiezen. Wij kunnen het voorlopige energielabel van uw woning in Zoetermeer om te zetten naar een definitief energielabel.

Adficom zal als erkend deskundige uw ingezonden bewijsstukken controleren. Denk hierbij aan foto’s van uw ketel, type glas, isolatie etc. De erkend deskundige controleert uw bewijsstukken en geeft na goedkeuring het energielabel af. Het energielabel wordt vervolgens door de overheid naar u verzonden.

Het energie-index rapport is een uitgebreid energielabel die bij uw thuis wordt opgenomen. De energie-index is een onderdeel van het woningwaarderingsstelsel. Dit kan het verschil maken naar een geliberaliseerde huurprijs. Wanneer de huurprijs geliberaliseerd is kan de huurprijs vrij bepaald worden. Mocht u al een energielabel Zoetermeer of energie-index hebben dan kunt u deze opzoeken via onze check energielabel tool.

1. Afspraak inplannen

Als u een energie-index Zoetermeer nodig heeft voor een woning wordt er telefonisch een afspraak ingepland en eventuele vragen beantwoordt.

2. Inspectie van woning

De inspectie van de woning vindt bij u op locatie plaats. Onze experts toetsen de energiezuinigheid van de woning.

3. Rapportage

De opgenomen gegevens worden op kantoor verzameld en verwerkt waarna het energielabel kan worden geregistreerd. De rapportage bestaat uit het energie-index rapport. U ontvangt de rapportage binnen een week bij u thuis.

Het berekenen van een energie-index

Een energie-index wordt berekend naar aanleiding van een uitgebreide opname van uw woning. Dit wordt gedaan door een erkend energie-adviseur. Hierbij worden ongeveer 150 kenmerken van de woning geïnventariseerd. De resultaten van de opname worden verwerkt in speciale software. Daarmee wordt de energie-index van de woning berekend.

Adviseurs

Wij werken uitsluitend met gediplomeerde en erkende energie-adviseurs die uw woning kunnen opnemen, inmeten en beoordelen. Alle gegevens en kenmerken van uw woning in Zoetermeer worden in software verwerkt waarmee de energie-index berekend wordt. Het getal van de energie-index bepaalt het energielabel. Omdat er meer gegevens worden verwerkt kan het energielabel dat past bij de energie-index hoger of lager zijn dan het energielabel naar aanleiding van het voorlopige energielabel.

Energielabel Zoetermeer voor bedrijfspanden

Ook voor bedrijfspanden geldt dat het verplicht is om een energielabel te hebben bij de overdracht. Dat geldt voor overheidsgebouwen, maar ook voor winkels, kantoren en bedrijfspanden. Daarnaast zijn horecapanden en medische gebouwen zijn verplicht om een geldig energielabel te hebben.

Hoe werkt een aanvraag van een energie-index ?

Het aanvraagproces van een energie-index Zoetermeer ziet er als volgt uit:

  • U vraagt een energie-index voor het oppervlak van het betreffende woning aan bij Adficom.
  • Wij nemen telefonisch contact met u op, stellen u enkele vragen en plannen een datum voor de inspectie in.
  • Tijdens de inspectie zullen wij alle elementen van het gebouw bekijken om zo het energie-index te kunnen bepalen.
  • Vervolgens zullen wij onze bevindingen vast leggen in onze rapportage en het definitieve energie-index afmelden bij het RVO.
  • Binnen één week na de inspectie ontvangt u de rapportage en het energie-index van uw pand per mail.

Hoe lang duurt een aanvraag van een energie-index?

Op een aanvraag wordt binnen een half uur gereageerd. Er wordt zo snel mogelijk een afspraak ingepland voor een inspectie. Gewoonlijk wordt binnen één week na inspectie het energie-index opgeleverd

Vaste lage prijzen

Adficom hanteert vaste lage all-in prijzen. Hierdoor betaal je geen extra kosten voor het registreren/afmelden van het energielabel.

Werkgebied in Zoetermeer

Wij leveren energielabels voor woningen voor een groot deel van Nederland.

Portefeuille korting mogelijk

Heeft u meerdere panden waar u een energielabel voor nodig heeft? Neem dan contact met ons op voor een prijs op maat.

In enkele dagen uw energie-index

Zodra wij de inspectie hebben uitgevoerd kunnen wij het energielabel meestal binnen 1 week aanleveren.

BRL 9500 Certificering

Adficom is een BRL9500 gecertificeerd bedrijf en kan dus zelf labels afmelden. Wij zijn hierdoor niet afhankelijk van derden.

Binnen een werkdag reactie

Heeft u een aanvraag ingediend? Dan hoeft u niet lang te wachten. Wij reageren binnen een werkdag.